Inflyttning på The Tivoli!

Mina damer och herrar, idag har vi slagit rot i stora salen på The Tivoli!
Det blir ett kort inlägg idag, för det finns inte särskilt mycket att säga.
Självklart blir det alltid konstigt när man skapat sig en bild av hur något ska se ut, och plötsligt blir det en helt annan sak när man väl är på plats. Men jag älskar salongen! Mycket mer Cabaret-stil även om scenen är mindre i år än vad den var sist, vilket begränsar scenografin en smula.
Däremot kommer vi att ha en enorm skärm bakom oss för extra effekter och animationer! Supercoolt! :)
Vi har byggt, packat upp kostym & rekvisita samt provat på hur scenen kändes!
Det blev en heldag från 13.00-19.00.
Slänger in ett par bilder om avslutning!
 
Byggarbete och dans är i full gång!
 
Emma Sundbergh provar på sin nya påle!
 
 
 
 
 

Nerpackning och myskväll!

Godkväll!
 
Idag blev vår sista repetition i replokalen! Nu börjar det närma sig på riktigt! Kändes superkonstigt att packa ner all rekvisita och kostym, för på något sätt kändes som om allt var över, men faktum är ju att det är nu det börjar på riktigt!
Albin och jag gick och köpte lite kakor och dricka som bidrog till en mysig repetition!
När repet var avklarat stack jag, Albin, Hampus (dansare), Simon (sångare), Johannes (basist), Sebastian (pianist), Emma S (dansare) och Adnan (gitarrist) hem till Josefine (sångerska) för att titta på den förra Cabaretföreställningen som vi har inspelad. Fantastiskt mysigt! Oh fy vad kul vi hade!
Vi är ett underbart gäng verkligen. Perfekt avslut på den dagen!
På söndag flyttar vi in i The Tivolis lokaler och börjar rigga upp vår scen! Spännande spännande!
 
Nedan kommer några bilder från dagens repetition :)
 
Från vänster: Karin Jönsson, Isabelle Hultqvist och Emma Sundbergh i "We Are What We Are"
 
                  
Simon Nilsson, vår sångare.
Hampus All Ripa & Mattias Ljungberg, dansare
 
Mattias Ljungberg och Karin Jönsson i "All Shook Up"
 
 
Hampus, Albin & Mattias i "Black Swan"
 
Emma Ekelund, Isabelle Hultqvist, Karin Jönsson, Emma Sundbergh, Mattias Ljungberg & Hampus All Ripa - De finaste dansarna i "Be My Guest", ett sexigt cha-cha nummer :)
 
Ensembeln är fokuserad för en gångs skull :)
 
All kostym & rekvisita är nu redo för att flytta till The Tivoli!
 
Finaste Albin i världen med vår vackra ridå!
 
Kram kram!
/ Anna

En vecka kvar!

Godkväll!
 
Jaha, plötsligt var det bara en vecka kvar till premiär...
Slutligen och äntligen börjar saker och ting falla på plats!
 
Vi har under veckans repetitioner byggt färdigt en hel del rekvisita. Bland annat det stora manliga könsorganet som i slutet kommer att spruta konfetti, men även matlagningsbordet som Kristina (jag) ska stå och laga en tonfisksallad vid!
Den scenen gicks igenom för första gången igår och det kändes mycket bra! Jag måste erkänna att jag var nervös, eftersom jag är själv på scen i det numret, men samtliga i ensemblen som inte sett det tidigare skrattade och verkade uppskatta det väldigt mycket! Det blev en enorm lättnad att få veta. Tyvärr är det ju svårt för mig och Albin som komiker i föreställningen att veta i förväg om våra nummer kommer att fungera eller inte. För dansarna är det "bara" att lära sig sina steg, men vi kan omöjligt veta om våra nummer faktiskt är bra eller inte, och dessutom jobbar vi väldigt mycket med interaktioner med publiken - vilket blir svårt att repetera eftersom vi aldrig vet hur de ska reagera. Förra året som jag var med och vi uppträdde på premiären fick vi en väldig chock av publikmötet. De skrattade på vissa ställen som vi inte alls hade räknat med.
 
En god nyhet är dock att Mattias knä ÄNTLIGEN börjar bli bättre! Vi har tjatat på honom att smörja in så mycket som möjligt med Voltaren och det har givit effekt! Han har varit med och stegat igenom danserna nu och det ser bra ut. Så hurra för det! :)
Vi körde också vårt första kostymrep vilket resulterade i en hel del klarheter då vi insåg på vilka ställen vi skulle behöva dryga ut vissa nummer för att folk skulle hinna få av och på sig kläder. Vi hade även hjälp av killen som kommer att vara vår backstagepersonal i år, som även var det förra året. Harry är fantastiskt effektiv och självgående - egenskaper som verkligen behövs nu när vi har så lite tid kvar och alla är så stressade och uppe i sitt eget.
Här kommer ett klipp från en av danserna vi genomför. Den har vi haft störst problem med vad gäller uttryck. Men vi kämpar på! :)
 
 

10 dagar kvar!

Yes, efter en ledig helg är det nu bara 10 dagar kvar till premiären...
Idag repeterade vi mellan 14.00-18.30, och det är fortfarande en hel del oroligheter i ensemblen.
Humöret behöver först och främst jobbas på. Det märks väldigt tydligt på oss allihopa att vi är stressade och trötta på dessa tjatiga repetitioner, trots att vi vet att långt ifrån allt sitter. Vi tenderar att dra ner varandra väldigt lätt helt enkelt, och det MÅSTE jobbas bort.
 
Idag började vi jobba på övergångar med orkestern för att få ett flyt i hela föreställningen.
Kostymrepetition har vi inte börjat med ännu, vilket säkerligen kommer att bli ett äventyr i sig...
Mina och Albins kostymer kommer inte att vara tillgängliga förrän den 1 okt, eftersom vi lånar de utav Fredriksdals Muséer och Trädgårdar, och de använder kostymerna den 30 sep för sin marknad.
 
Det var exakt samma stress förra året och ändå blir man fortfarande lika chockad över hur fort tiden går och hur nära bristningsgränsen man kommer flera gånger under bara en repetition. Min egna lilla meditation får utföras på bussen hem, lyssnandes på kompositioner av Debussy. Fantastiskt avslappnande!
 
Måste dock tillägga att vi trots stress och panik har väldigt roligt tillsammans!
Vi är ett härligt gäng och har en fin sammanhållning, vilket underlättar extremt mycket!
Lägger in ett filmklipp så att ni får ett smakprov på dagens repetition. :)
 
Godkväll!
 

14 dagar till premiär!

 
I den här bloggen kommer jag att hålla fortsatta dokumentationer och kommentarer om huruvida Cabaret Candy Club sakta men säkert tar sig fram från fullständig kaos och stress till magisk föreställning - på 14 dagar!
 
Ikväll repeterade vi från 17.30-21.30. Det är vårt andra rep tillsammans med orkestern. Hittills är det fortfarande cirka tre låtar som vi inte ens har fått noter på ännu. De andra låtarna behöver bearbetas och synkas tillsammans med dansare och sångare som tidigare bara har kört efter orginallåtar via datorn.
Medan orkester och sångare har fokuserat på att sätta låtarna har dansarna, Albin och jag finslipat lite på rekvisita, scenografi, sorterat kostymer och satt upp program lite överallt i lokalen.
 
Tyvärr är Mattias, en av två manliga dansare, fortfarande skadad i knät, och vi har som sagt bara 14 dagar kvar tills det MÅSTE vara läkt och redo för att dansa... Emma har fått magkatarr och en kraftig förkyldning på grund av stress, Karin har benhinneinflammation (dock så gott som läkt - tack och lov!) och många detaljer måste falla på plats.
Idag har vi fokuserat på inledningsnumret "We Are What We Are" som i slutet på kvällen faktiskt sattes med både dans och sång tillsammans med orkestern! Hurra!
 
Nedan kommer några bilder från kvällens repetition.
 
Albin sitter och syr ett par klackskor!               Emma och Hampus målar scenografi!
Den här konstruktionen kommer så småningom att resultera i ett manligt könsorgan...
 
 
Stackars Isabell börjar bli trött efter 4 timmars hårt arbete...
 
 
 

candyclub.blogg.se

Här kommer jag att hålla min loggbok för mitt projektarbete i skolan. Min frågeställning: Hur förvandlas Cabaret Candy Club från kaos till magi på 14 dagar?

RSS 2.0